logo_vrije_hond

Een hele tijd geleden wilde ik een baan die iets goeds deed voor anderen, deze droom had ik echt al een hele tijd. Toen zag ik een vacature bij de KNFG geleidehonden. Nou dat was echt mijn droombaan, werken met honden! Ik ben gek op dieren en honden in het bijzonder en dan doe je echt iets voor een ander..
Dus ik solliciteerde en werd afgewezen (ik had geen enkele raakvlak met wat ze zochten) en ik belde op om te vragen wat ik nodig had om wel aangenomen te worden…
Ik moest een opleiding Kynologisch instructeur volgen, oké ging ik dat doen!

Ik mij opgegeven voor de opleiding, spannend was het maar erg leuk en ik had veel leerzame dagen met mijn leenhond.

Ik ben na de opleiding mijn eigen hondenschool begonnen in Loenen aan de Vecht en daar groeide ik in mijn vertrouwen, ik gaf les eerst aan de honden maar al snel zag ik dat het hondenbaasje meer nodig heeft dan een trucje leren aan zijn of haar hond.
Iedereen heeft zijn eigen verhaal waarom ze een hond hadden en iedereen wilde wat anders met hun hond, toen werd echt De Vrije Hond geboren!

En tja over mijn sollicitatie van KNFG, ik ben uiteindelijk na 3 keer solliciteren uitgenodigd op gesprek (de aanhouder wint) maar kreeg toen wel te horen dat ik moest stoppen met mijn hondenschool… Je weet vast wat mijn antwoord was ;).

Mijn ervaringen en opleidingen betreft honden zijn:

Kynologisch instructeur ;
Coach;
Begeleider Angst voor honden;
Angst voor honden ‘Special Needs’;
Gevorderd begeleider Hersenwerk voor honden;
Steppen met je hond;
Actief in het bos met hond;
Kinderen, honden en hersenwerk;
Instructeur en keurmeester Hoopers;
EHBO voor uw Huisdier;
Instructeurscursus zelfbeheersing en Zelfvertrouwen;
Trainer fit met hond;
Bijscholingen: Hondenlijf en gangwerk en Balans en coördinatie met InZicht;
En vele seminars en deelnames van lezingen over honden en bazen.

Vrije honden zijn blije honden.